Mobile first

Het bijhouden van een goedlopende webshop is tegenwoordig niet meer voldoende. Met de groeiende populariteit van smartphones en tablets is het belangrijk dat je ‘mobiel’ op de eerste plaats zet en een mobiele app voor je webshop overweegt. In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen van een mobiele app voor webshops op een rijtje, Waarom consumenten de voorkeur geven aan mobiele apps, en waarom Apptonize de beste leverancier is voor het ontwikkelen van mobiele apps voor webshops.

Mobile-Apps-business-save-money

De groei van mobiel winkelen

Mobiel winkelen, ook wel bekend als m-commerce, is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Steeds meer mensen maken gebruik van hun smartphones en tablets om online aankopen te doen. Volgens een onderzoek uitgevoerd door Criteo vindt 70% van alle internethandel plaats via mobiele apparaten. Dit betekent dat het hebben van een mobiele app voor je webshop essentieel is om je klanten te bereiken en omzet te genereren.

 

Voordelen van een webshop app 

Het hebben van een mobiele app voor je webshop biedt tal van voordelen voor zowel jou als webshopeigenaar als voor je klanten. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

1. Altijd dichtbij

Je bent altijd dichtbij de klant doordat de mobiele app als icoontje op de smartphone staat. Dezelfde smartphone waar mensen honderden keren per dag op kijken. Deze smartphone is gemaakt rondom apps, niet rondom een broser, zoals dat vroeger op een pc het geval was.

2. Verbeterde gebruikservaring

Een mobiele app biedt een betere gebruikservaring voor je klanten. Met een app kunnen gebruikers profiteren van native functies van hun smartphones, zoals de camera en locatievoorzieningen. Daarnaast is een app over het algemeen sneller en intuïtiever in gebruik dan een mobiele website, waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd.

3. Klantloyaliteit en betrokkenheid

Een mobiele shopping app zorgt ervoor dat je webshop altijd binnen handbereik is van je klanten. Met één druk op de knop kunnen ze toegang krijgen tot je shop. Dit vergroot de klantloyaliteit en betrokkenheid, omdat klanten eerder naar jouw webshop zullen gaan dan naar die van je concurrenten.

4. Push notificaties

Een shopping app biedt de mogelijkheid om push notificaties naar je klanten te sturen. Dit stelt je in staat om op het juiste moment met je klanten te communiceren en bijvoorbeeld kortingen of speciale aanbiedingen aan te bieden. Met één druk op de knop kunnen ze in je webshop zijn en klaar om een aankoop te doen.

5. Sneller afrekenproces

Een mobiele app kan het afrekenproces versnellen door koppelingen met bankapps. Bovendien weet de app al wie je bent, Hierdoor hoeven klanten minder handelingen te verrichten tijdens het afrekenproces, wat resulteert in een hoger conversiepercentage.

6. Meer gebruikersdata

Een mobiele app verzamelt unieke data over hoe klanten jouw webshop gebruiken. Deze data biedt inzicht in populaire producten, veelgebruikte functionaliteiten en nog veel meer. Op basis van deze inzichten kun je je webshop steeds verder optimaliseren en beter inspelen op de behoeften van je klanten.

7. Personalisatiemogelijkheden

Een mobiele shop app stelt je in staat om een gepersonaliseerde ervaring te bieden aan je klanten. Je kunt bijvoorbeeld aanbiedingen en producten tonen op basis van eerdere aankopen of interesses van je klanten. Dit verhoogt de betrokkenheid en tevredenheid van je klanten.

8. Meer omzet

Uiteindelijk is het doel van het hebben van een webshop app het genereren van meer omzet. Door de bovenstaande voordelen, zoals verbeterde gebruikservaring, klantloyaliteit en betrokkenheid, en personalisatiemogelijkheden, kun je je omzet verhogen en je concurrentiepositie versterken.

Waarom kiezen voor Apptonize

Exceptioneel goede mobiele apps

Wij groeien mee

Apptonize is dé leverancier van mobiele shopping apps voor webshops in zowel de B2C- als de B2B-markt. Met hun hoogwaardige mobiele apps voor iOS en Android bieden ze snelle prestaties en een flexibel ontwerp. De apps van Apptonize zijn ontworpen op basis van een abonnementsmodel, waardoor je als klant flexibiliteit en schaalbaarheid hebt.

Langdurige klantrelaties

Apptonize heeft een bewezen staat van dienst en tevreden klanten, zoals Boozyshop, die getuigen van de kwaliteit en verbeterde functies van de apps die door Apptonize zijn ontwikkeld. Ze bieden effectieve bedrijfsoplossingen voor verschillende sectoren, variërend van retail tot groothandel, waardoor bedrijven direct en effectief kunnen communiceren met klanten, de verkoop kunnen verhogen en de efficiëntie kunnen verbeteren.

Design op maat, met standaard software

Daarnaast staat Apptonize bekend om hun unieke en op maat gemaakte ontwerpen. Elke app wordt voorzien van een uniek en effectief design, met de mogelijkheid tot aanpassing indien nodig. Dit stelt je in staat om je merkidentiteit te behouden en een app te hebben die past bij de uitstraling van je webshop.

 Rendement met personalisatie

Met Apptonize kun je ook rekenen op gepersonaliseerd engagement. Hun apps maken gebruik van push notificaties en content personalisatie om een sterke band met de gebruiker op te bouwen, wat resulteert in hogere conversies en klanttevredenheid.

Bewezen succes

Met meer dan een miljoen app-bestellingen verwerkt, heeft Apptonize bewezen effectieve en betrouwbare services te bieden. Ze zijn toegewijd om je te helpen bij het creëren van een succesvolle mobiele app voor je webshop en bieden snelle lanceringen om aan de snel veranderende digitale wereld te voldoen.

06–30851148

info@apptonize.com

Nieuwendammerdijk 340G
1023 BV Amsterdam

Contact

neem contact op